Procedura de aplicație
logo EpC
logo ump
MC
 

Procedura de depunere a aplicațiilor – granturi pentru acțiuni

 

Pe pagina Agenției Executive pentru Educație, Audiovizual și Cultură secțiunea Citizenship sunt prezentate oportunitățile și condițiile de finanțare oferite de Programul Europa pentru Cetățeni.
La secțiunea Funding (https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/funding_en) găsiți toate apelurile de propuneri deschise, iar la fiecare dintre acestea aveți informații despre procedura de aplicație.

 

Atenție:

Țineți cont că pagina EACEA este în proces de schimbare. Din luna septembrie 2019, anumite cereri de propuneri sunt publicate pe Funding & Tender Opportunities Portal (F&TP). Începând cu luna septembrie 2020, singura sursă de informații pentru cereri de proiecte va fi F&TP.

 

Înainte de a începe depunerea cererii/aplicației:

1. Citiți cu atenție Ghidul programului (aveți grijă să fie ultima variantă în vigoare!)

2. Aplicanții trebuie să aibă un cont EU Login (fostul cont ECAS - Serviciul de Autentificare al Comisiei Europene). Înainte de crearea contului EU Login consultați pagina de Frequently Asked Questions/Întrebări frecvente.

Dacă aveți deja creat un cont ECAS, îl puteți folosi.

 

Acum sunteți gata pentru a începe procesul de aplicație:

1. Fiecare organizație implicată în proiect (aplicantul și partenerii) trebuie să se fi înregistrat în Participant Register (fost Portalul Participantului) și aibă alocat un cod de identificare a participantului (Participant Identification Code = PIC). PIC va fi solicitat în procesul de creare a formularului de aplicație. Pentru a accesa Participant Register, veți avea nevoie de numele de utilizator și parola contului EU Login (fost ECAS). Înainte de înregistrarea organizației dv. puteți consulta documentul Participant Register User Guide disponibil pe această pagină https://webgate.ec.europa.eu/funding/display/ECResearchGMS/Frequently+Asked+Questions.

2. Aplicanții trebuie să încarce în Participant Register:

1. Formularul de entitate juridică / Legal entity form (LEF) și pentru organizații private:

• copie a unui document oficial de plătitor de TVA în cazul în care organizația are un număr de TVA;

• copie a hotărârii, legii, decretului sau deciziei de instituire a entității în cauză (se aplică numai pentru organizații nonprofit și comitete de înfrățire)

2. Formularul de identificare financiară / Financial identification form (FIF) completat și certificat de bancă în mod corespunzător

3. Intrați pe pagina dedicată și creați formularul oficial de cerere electronic, numit eForm (formular electronic).

Atenție: Accesul la toate opțiunile de pe acea pagină este validat cu EU Login (fost ECAS), Serviciul de Autentificare al Comisiei Europene. Prin urmare, mai întâi trebuie să vă logați cu EU Login și abia apoi puteți deschide pagina dedicată pentru a crea eForm.

Veți parcurge următoarele etape, fără întrerupere:

o Selectați un program de finanțare/ funding opportunity.

o Selectați o opțiune de limbă (limba în care este scris eFrom).

o Selectați organizațiile participante la proiect (aplicantul și partenerii) prin introducerea numărului PIC.

o Creați formularul electronic de aplicație (eForm).

o Salvați formularul electronic pe o unitate de calculator sau pe un dispozitiv de stocare în rețea și denumiți-l conform recomandărilor de mai jos.

Acum puteți începe să completați formularul de aplicație, aveți grijă să îl salvați regulat.

Completarea cererii de finanțare/formularului de aplicație (eForm)

1. Nu uitați să completați și anexele obligatorii ale eForm.

2. Odată ce ați completat formularul electronic și ați atașat anexele, validați formularul. Acest lucru declanșează o verificare automată care vă informează dacă toate câmpurile obligatorii din eForm sunt completate. După validare, îl puteți trimite online (submit).

3. După ce ați depus cererea online veți primi un e-mail de confirmare și un număr de referință al proiectului / reference number. Dacă nu le primiți, contactați Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
NU TRIMITEȚI O COPIE a eForm și a anexelor la EACEA, prin poștă.

Toate indicațiile necesare pentru înregistrarea organizațiilor în Participant Register, crearea sau reviziurea eForm sunt cuprinse în documentul Depunerea proiectelor - Ghid de utilizare aflat în secțiunea Info utile - Documente.

Recomandare PEC România:
Salvați formularul în computerul dv. respectând următoarele reguli de denumire (fără a folosi diacritice):
nume componentă și/sau măsură_cod ISO al țării aplicantului_numele organizației aplicante_AppForm.pdf. De ex.: Masura2.1_RO_OrganizatiaX_AppForm.pdf

 

Atenție!
Dacă, la încercarea de a trimite online eForm, primiți un mesaj de eroare – ”Due to Some Technical reasons submission process hes failed” – , acest lucru se poate datora setărilor de securitate activate pe computerul dv. În acest caz consultați documentele de mai jos și urmați pașii indicați pentru a dezactiva (temporar) setările de securitate.

Ultimele știri

Gala Cetățeniei Europene - Conferința de închidere a Programului Europa pentru Cetățeni 2014-2020

22 Februarie 2021

Pe parcursul celor 7 ani ai Programului Europa pentru Cetățeni 2014 – 2020 au primit finanțare 2.549 de proiecte europene în domeniul î...

Rezultatele selecției pentru Componenta 2 Măsura 2.3 Proiecte ale societății civile din 2020

12 Ianuarie 2021

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat pe pagina sa https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/select...

Rezultate selecție M2.1 Înfrățiri între localități faza 2 2020

11 Ianuarie 2021

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat pe pagina sa https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/select...

Rezultate selecție de proiecte la Măsura 2.2 Rețele de orașe - faza 2/2020

06 Ianuarie 2021

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat pe pagina sa https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/select...

Rezultate selecție M2.1 Înfrățiri între localități faza 1 2020

30 Iulie 2020

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură a publicat pe pagina sa https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens/select...

« »

 

Banner DGHome

Banner EACEA

Banner Portalul Participantilor

wallpaper house th

bannervalor europeforcitizens 01 small